Eigenlijk heet Granola Granula. Dat zit zo. In 1863 bedacht de amerikaanse dokter James Caleb een nieuw en krokant ontbijtgraan. Hij noemde heet Granula naar het vezelrijke Graham meel waarvan het gemaakt werd. Granula zat vol vezels en zou het vele eten van vlees tegengaan. Deze granula heeft echter weinig te maken met de granola zoals wij die nu kennen. Zo moest deze granula een nacht in de melk geweekt worden voordat deze ├╝berhaupt gegeten kon worden. Maar gezond was het zeker!!Daarna ontwikkelde John Harvey Kellog een kleine 20 jaar later ontbijtgranen die erg veel leken op die van James Caleb. De mierzoete variant.

Toch duurde het jaren voordat de Granola echt doorbrak. Dat kwam pas in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw, en zo kwam er ook de vraag naar cruchy en gezonde ontbijtgranen.

EN VOILA DAAR ZIJN DE GRANOLA’S VAN KITCHENREAKS, SUPER GEZOND, GRUNCHY, VOEDZAAM EN WAANZINNIG LEKKER.WIJ VOEGEN ER OOK GEDROOGDE VRUCHTEN EN DIVERSE ZADEN AAN TOE, MAAR ONMISBAAR ZIJN DE HAVERVLOKKEN als basis.