Reisziekte is een onschuldige aandoening die veel mensen overvalt tijdens het reizen. Het wordt ook wel ‘bewegingsziekte’ genoemd en wordt meestal veroorzaakt door onverwachte bewegingspatronen en schommelingen. Het ontstaat omdat de hersenen tijdens een verplaatsing tegenstrijdige informatie ontvangen over de positie van het lichaam. Misselijkheid, braken, duizeligheid, bleekheid, overmatig zweten, paniekaanvallen en zelfs slaperigheid zijn klachten die gepaard gaan met reisziekte. Dit verschilt echter wel per persoon.

Mensen zijn bepaalde bewegingspatronen gewend. Wanneer we over een hobbelig terrein komen te rijden, of turbulentie in het vliegtuig meemaken en dit voor ons gevoel nét iets te lang duurt, dan kan er misselijkheid optreden. De signalen van de evenwichtsorganen stemmen niet overeen met de normale bewegingspatronen die in onze hersenen zijn opgeslagen. Door die tegenstrijdige informatie wordt het braakcentrum in de hersenen geprikkeld waardoor je reisziek kan zijn.

 

Een handige oplossing tegen reisziekte is de consumptie van gember. Dit natuurlijke middel staat erom bekend dat het talloze genezende voordelen heeft voor het lichaam. De bij ons verkrijgbare GIMBERⓇ is een goed alternatief voor verse gember. GIMBER is het biologische alternatief. Het concentraat zit boordevol biologische gember, citroen, kruiden en specerijen. Je kunt het puur drinken voor het tegengaan van reisziekte, maar je kunt het ook mengen met (spuit) water en ontsluit eindeloze mogelijkheden voor heerlijke mocktails, natuurlijke infusies en verhoogde culinaire creaties.

GIMBER is bij ons op de volgende markten verkrijgbaar. Iedere zaterdag op de ZuiderMrkt in de Jacob Obrechtstraat, op de Lindengrachtmarkt, zondag op de Pure Markten op diverse locaties en Sunday Markten in het Westerpark. Bestel het hier